Српски | Srpski | English

Дани универзитетске дечје клинике 2020

                                                                                         ТИРШОВА ОНЛАЈН

Поштоване колегинице и колеге,

 

Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију, Универзитетска дечја клиника ове године у децембру припремила је нови вид континуиране едукације Тиршова онлајн.

Тиршова онлајн  ће се реализовати 3. децембра 2020. године у виду једнодневног електрoнског скупа путем Zoom платформе. Ради се о једнодневном симпозијуму у оквиру кога ћемо презентовати 14 предавања. Програм предавања базиран је на препорукама, контроверзама и бројним новинама уведеним у педијатријску и хируршку клиничку праксу. Детаљан програм скупа можете преузети овде. Сви заинтересовани могу уживо приступити онлајн предавањима. Предавања су отвореног типа и биће доступна без котизације путем линка на званичној интeрнет презентацији Универзитетске дечје клинике.

Скуп је акредитован код Здравственог савета Србије са 5 бодова за слушаоце. Положен електронски тест је предуслов за остваривање КМЕ бодова.

Обележавање Дана Универзитетске дечје клинике 2020 за медицинске сестре и техничаре биће приређено 4. децембра 2020. под називом “Мере превенције за децу са хроничним обољењима током COVID – 19 пандемије – наше препоруке”. Предавања су осмишљена и прилагођена актуелној ситуацији пандемије COVID-19 у којима ће бити изложене наше препоруке за мере превенције компликација у случају инфекције корона вирусом, значај серолошких испитивања, имунизација и друго. Учесници ће бити у могућности да предавања прате на даљину, преко Зоом платформе. Све детаљније информације можете прочитати у програму континуиране едукације за МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ И ТЕХНИЧАРЕ овде.

Такође, овим путем Вас обавештавамо да ће традиционални годишњи стручни скуп Дани Универзитетске дечје клинике бити одложен, а нови датум одржавања скупа биће накнадно јављен.

Уверени смо да су за даљи развој дечје медицине кључни континуирано учење и размена знања и искустава дечјих лекара из целе земље и шире.

Унапред се радујемо новом дружењу.

 

Срдачно,

Доц. др Синиша Дучић

в.д. директора Универзитетске дечје клинике