Српски | Srpski | English
9HhktkqTURBXy9hNDRjMDQ5MjMwOTk1MDE5NzgyN2ZiOGQ0ZjM0ZTAzZC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

16.2.2018. – Poseta predsednice Vlade Srbije

U izgradnju Tiršove 2 biće uloženo 54 miliona evra iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.
Ona je sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i direktorom Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Zoranom Radojičićem obišla radove na obnovi Univerzitetske dečje klinike.

Kako je rekla za obnovu fasade, promenu prozora i vrata, ali i nabavku najsavremenijih aparata u Tiršovu uloženo je sedam miliona evra.
Vlada Srbije i Beograd, kako je rekla, još razmatraju gde bi bila najbolja lokacija za izgradnju novog objekta- Tiršovu 2.

Brnabić je podsetila da je Tiršova važna za Beograd, Srbiju, ali i region, te da se u toj ustanovi leče deca iz Srbije, Makedonije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Prištine.
Daćemo sve od sebe da ubrzamo radove i da oni budu završeni u roku – rekla je Brnabić.

Direktor Tiršove Zoran Radojičić rekao je da je nabavljeno osam aparata kao prvi deo tendera koji će biti realizovan, a da će biti nabavljeno 115 aparata koji će osavremeniti rad klinike.
Ministar Lončar je naglasio da je ulaganjem više od pet miliona evra u nabavku aparata biti rešeno pitanje opreme za Tiršovu koja će u narednih sedam godina moći da funkcioniše po svetskim standardima.

Posebno je ponosan, kako je rekao, što je u Tiršovoj na specijalizaciji 100 mladih lekara iz oblasti pedijatrije i dečje hirurgije, te da je to garant da će u budućnosti imati ko da leči decu.

On je podsetio da su specijalizacije bile zabranjene kada je došao na mesto ministra zdravlja, što je pretilo da ugrozi funkcionisanje rada zdravstvenih ustanova.