Српски | Srpski | English
IMG_0595

24.1.2018. – Čuveni hirurg iz Londona šesti put u Tiršovoj

Čuveni hirurg, dr Martin Kostolni iz Grejt Ormond strit bolnice u Londonu, posetio Univerzitetsku dečju kliniku po šesti put i sa našim kardiohirurškim timom operisao troje dece sa teškim urođenim srčanim manama.

Mališani uzrasta 2, 4 i 6 godina se dobro oporavljaju, a prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike, ističe prednosti dolaska stranih stručnjaka u naše bolnice:

Kostolni je pohvalio kardiohirurški tim u Tiršovoj i naglasio da su veoma uigran tim, da rade veliki broj operacija sa dobrim rezultatima.

“Naši pacijenti dobiju najbilje lečenje i za najteža stanja ne odlaze u inostranstvo, mladi lekari imaju priliku da uče od najboljih svetskih stručnjaka, a nije zanemarljivo ni to da je ovakav vid saradnje ekonomski islpativ za naš zdravsveni sistem. Moram još jednom da pohvalim sjajan tim kardiohirurgije u Tiršovoj, i zahvalim dr Kostolniju. Nastavljamo saradnju na dobrobit naših pacijenata.”

Prof. dr Slobodan Ilić, načelnik Službe kardiohirugije objasnijo je kompleksnost izvedenih zahvata i dodao: “Metoda koju profesor Kostolni primenjuje je u ovom trenutku najbolja, nema anikonkulantne terapije, rezultati su odlični u smislu funkcionalnog statusa pacijenta”

Više informacija na: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:707842-Britanski-lekar-operisao-troje-dece-sa-teskim-srcanim-manama-u-Tirsovoj

IMG_0595 IMG_0598

cof

cof