Српски | Srpski | English
cof

3.11.2017. – POČELA OBNOVA FASADE NA DEČJOJ KLINICI U TIRŠOVOJ

Od osnivanja, pre više od 90 godina, Dečja klinika u Tiršovoj nikada nije zatvorila vrata za svoje pacijente. Godišnje, u toj ustanovi bude obavljeno oko 7.000 operacija, a na pregled dođe više od 150.000 dece. Zgrada u kojoj se leči toliko malih pacijenata je stara i ruinirana, ali od proleća, to više neće biti tako.

“Ovo je važan dan za Kliniku u Tiršovoj jer posle tri godine rada počinju radovi na obnovi fasade. Planirano je da oni traju tri meseca a Vlada Srbije je za tu svrhu izdvojila oko 450.000 evra. Međutim, klinika će uprkos radovima i dalje raditi, jer se mnoge stvari, pregledi i operacije mogu obavljati jedino ovde”, kaže za RTS Zoran Radojičić, direktor Dečje klinike u Tiršovoj.

“Naravno da će to biti jako komplikovano, ali mi smo spremni za to”, navodi doktor Radojičić i dodaje da će lekari na klinici i dalje biti dežurni i da će se truditi da radi kao i u prethodnom periodu.

“Veoma je važno i što roditelji dece koja su naši pacijenti imaju razumevanja za ove radove i mi smo im uputili pismo gde objašnjavamo gde radimo i šta tačno radimo”, kaže Radojičić.

Radojičić podseća da se fasada u klinici u Tiršovoj bila obrušila, ali dodaje da se sada radi kako se takva situacija nikad više ne bi ponovila.

“Inače, pred Tiršovom je nabavka više od 100 novih aparata i rekonstrukcija ambulanti”, kaže direktor Dečje klinike.

“Iza svega toga stoje Ministarstva građevine i zdravlja, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima jer mi preko tri godine zajednički radimo i evo prvi rezultati stižu”, ističe doktor Radojičić.

Izvor: RTS