Српски | Srpski | English

Dani Univerzitetske dečje klinike 2014

Završeni su jubilarni Dani Univerzitetske dečje klinike, održani od 11. do 14. decembra 2014. Ove godine smo obeležili 90 godina postojanja, rada i posvećenosti našoj deci (1924-2014).

Dani medicinskih sestara i tehničara održani su 11. decembra u Amfiteatru Univerzitetske dečje klinike, sa rekordnim brojem učesnika.

Svečanost je počela 12. decembra u sklopu Simpozijuma ”Stremljenja i novine u medicini”, u Dekanatu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Otvorili su je Prof. dr Đ. Macut, prodekan, Prof. dr P. Bulat u direktor klinike, Prof. dr Z. Radojičić, a u prisustvu svečanih zvanica i prijatelja klinike. Zatim je usledilo osam sjajnih predavanja istaknutih profesora naše klinike, iz različitih oblasti dečje medicine sa osvrtom na najnovija dostignuća i naše rezultate.

Zvaničan program Simpozijuma, ”Inovacije i stremljenja u pedijatrijskoj medicini”, nastavljen je u sali Sava Centra 12. i 13. decembra. Simpozijumu je prisustvovao i uvaženi Akademik, Prof. dr Radoje Čolović, predsednik Srpskog lekarskog društva, koji je Univerzitetskoj dečjoj klinici dodelio svečanu plaketu povodom jubileja. Učesnici su mogli čuti preko 50 predavanja iz svih oblasti pedijatrijske medicine, a zvaničan program možete videti OVDE.

Prvi put su, u sklopu Smpozijuma, održane i Radionice sa različitim temama. Na Univerzitetskoj dečjoj klinici su 14. decembra održane četiri Radionice, a detaljan program možete videti u sklopu programa Simpozijuma.

Vidimo se i sledeće godine !!!