Српски | Srpski | English
11 (2)

Diplomate za decu – održan Humanitarni fudbalski turnir „Diplomats 4 Children“

 

Na sportskim terenima Zavoda za sport i medicinu sporta u Kosutnjaku, u subotu je održan drugi humanitarni fudbalski turnir „Diplomats 4 Children„.

Pored fudbalskih mečeva,  organizovan je i  prateći program za posetioce i decu i dobra zabava za sve koji su tog dana dosli  da podrže manifestaciju na terenima u Košutnjaku.

Na ovogodisnjem turniru ucestvovala su  brojna diplomatska predstavništa ali i druge vazne Institucije.

Cilj turnira „Diplomats 4 Children” je prikupljanje pomoći za najugroženije. Ove godine prikupljala su  se sredstva, uz pomoć svih takmičara i posetilaca, za Odeljenje za hematologiju i onkologiju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Direktor Univerzitetske dečje klinike dr Siniša Dučić, obratio se prisutnima i zahvalio na ovom humanom gestu i tom prilikom dodao da se u UDK lece najmladji pacijenti iz zemlje i regiona.

“A humanitarne akcije kao sto je i ovaj nesvakidasnji turnir,  kao i konstantno ulaganje i Ministartva zdravlja i Vlade Srbije u rekonstrukciju, dokazuju  da se svi zejedno trudimo da nasi mali pacijenti imaju najbolje uslove lecenja i zdravstvene nege” zakljucio je Dučić.

Dobro raspoloženje i porodična atmosfera, obeležili su ovaj turnir a Članovi Misije OEBS-a pripremili su prateći program: fudbal sa malim golovima, badminton, pikado i drugo.

Organizatori turnira su Ambasada Poljske i Ambasada Slovačke u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije.

1 (2)   1 (3)  1 (1)