Ћирилица / Latinica

Медицинска сестра Цвјетићанин: Маску нисам скинула већ годину дана НИ НА МИНУТ!

Центар за хирургију

ОНЕ СЕ КАО ЛАВИЦЕ БОРЕ ЗА СВОЈЕ НАЈМЛАЂЕ ПАЦИЈЕНТЕ!  Медицинска сестра Цвјетићанин: Маску нисам скинула већ годину дана НИ НА МИНУТ!
Радити са болесном децом је стресно, напето, емотивно… Поготово када на све то имате и опаку епидемију коронавируса и отежане услове за рад.
Уместо униформе носите шушкаве мантиле, визире, маске, рукавице. Плашите се да се не заразите, стрепите да вирус не уђе у болницу.
Тешко је, неприродно, а опет се „мушки“ борите, јер требате најмлађим пацијентимаОвако за Информер прича медицинска сестра Универзитетске дечије клинике „Тиршова“ Славица Цвјетићанин.
Она ради на одељењу ортопедије и свој радни стаж провела је збрињавајући децу рођену са аномалијама, опасним преломима, децу оболелу од малигнитетакоји су у последње време све учесталији.
Али , у условима епидемије коронавируса, како каже, није радила никада.
– Радимо са смањеним капацитетом. Имамо много више посла. Свако дете које уђе у установу се тестира. Обазриви смо да вирус не уђе у болницу,
да препознамо симптоме короне, асимптоматске пацијенте. У почетку је било посебно тешко. Суочавате се са непознатом болешћу. Ношење опреме.
Цело лето у њој смо провели. Маску већ годину дана скинула нисам. Ни минут. Само када једемо и пијемо. И то свако за себе, јер не смемо седити у групама.
Тешко је. Али ми се мушки боримо – поносна је Славица.Овој хероини ипак и дан данас је најтеже када деца пате и када родитељи сазнају да им је дете тешко болесно!