Српски | Srpski | English

Ирена Корићанац, психолог

  • СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА: Психолог
  • СЛУЖБА: Неурологија
  • ТЕЛЕФОН: 011 20 60 689; 011 20 60 635
  • ФАКС: 011 2684 672
  • EMAIL: irena@udk.bg.ac.rs

Irena Koricanac_MG_8801Специјалност: Дипломирани психолог, психотерапеут, мастер клиничке психологије

Додатно ангажовање: Сарадник за односе са јавношћу

Област делатности: Здавствена и клиничка психологија, психотерапија

Чланство у струковним организацијама:
1. Европска асоцијација за психотерапију (ЕАП) http://www.europsyche.org/ecp/408264/koricanac-irena
2. Друштво психолога Србије
3. Савез друштава психотерапеута Србије

Научно-истраживачка делатност: рани развој, психолошка припрема деце и породица за операцију и каналисање дечијих страхова, утицај хроничних болести на квалитет живота детета и породице, психо-онкологија, палијативна психолошка подршка, психолошка процена (психо-моторни развој и интелигенција), психолошке интервенције у кризи.

Биографија:
– Дипломирала на Одељењу за психологију Филозофског факултета Универзитета у Београду
– Завршила Mастер студије из клиничке психологије на Филозофском факултету у Београду са завршним радом на тему: “Евалуација Програма психолошке припреме деце и породице за операцију детета на Универзитетској дечјој клиници.”
– Завршила петогодишњу едукацију за психотерапеута у тренинг центру акредитованом од стране Европске асоцијације за психотерапију (поседује национални и европски сертификат за психотерапију)
– На Универзитетској дечјој клиници ради као клинички психолог од 2014.
– Од 2005. године ангажована на пројектима као психолог и менаџер пројекта. Бавила се психолошком подршком и кризним интервенцијама маргинализованих група
– Уредила зборник радова Траума и психотерапија: http://www.astra.org.rs/wp-content/uploads/2008/07/trauma_i_psihoterapija_-_zbornik_radova_SRP.pdf
– Од 2010. бави се психотерапијском подршком и дугорочном психотерапијом
– Ко-ауторка је програма подршке Помоћ помагачима који подразумева психо-социјалну подршку за оне које раде са децом са сметњама у развоју и другим психо-социјалним проблемима; као и Програма подршке самохраним родитељима који подразумева психолошку подршку родитељима и њиховој деци.

Неформално образовање: поседује лиценцу за едукатора и тренера (радионичарски рад и активно учење), завршила школа јавног наступа и школа решавања конфликта итд.