Српски | Srpski | English

Прим. др Мирјана Раичевић

  • СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА: Дечја хирургија
  • СЛУЖБА: Неурохирургија и васкуларна хирургија
  • ТЕЛЕФОН: +381 11 2060761
  • ФАКС: +381 11 2684672
  • EMAIL: mirjana.raicevic@udk.bg.ac.rs

Mirjana-Raicevic_MG_5842Друга специјализација: Неурохирургија

Биографија

Др Мирјана Раичевић рођена је 13.04.1955. у Београду. По завршетку основног и средњег образовања (Друга београдска гимназија) уписала је студије медицине на Медицинском факултету у Београду 1974. Исти је завршила маја 1980, са средњом оценом 9.23.
По завршеном обавезном лекарском стажу и положеним стручним испитом засновала је радни однос у Универзитетској дечјој клиници у Београду 08.07.1982. где и сада ради.
Специјалистички испит из дечје хирургије положила је 14.12.1987.
Након тога је завршила специјализацију из неурохирургије, те положила специјалистички испит из исте 07.05.1993.
Звање Примаријуса медицине стекла је 2005. године.
Академску специјализацију из области дечје хирургије је завршила 2010. године на тему: ”Савремени приступ хируршком лечењу интракранијалне хеморагије претерминског новорођенчета”.
У оквиру стручног усавршавања Др М. Раичевић је завршила Курс из микрохирургије марта 2003. године. Октобра 2004. учествовала је на семинару континуиране медицинске едукације под називом ”Three-day intensive workshop and teaching course of treatment of anorectal anomalies”, под руководством Проф. Alberto Pena.
На позив Проф А. Терешченка, априла 2004. посетила је КФ ГУ МНТК ”Микрохирургија глаза” где се упознала са могућностима решавања неуро-офталмолошких проблема превремено рођених беба.
Октобра 2004. Др Раичевић посетила је најеминентнију неурохируршку установу бившег СССР-а, а сада Русије – Неурохируршки институт ”Бурденко” у Москви. Боравак код чувеног Проф А. Коновалова омогућио јој је да још боље изучи проблеме решавања краниостеноза.
Јануара 2005. Др Раичевић је у циљу едукације посетила и КЦ Љубљана где се упознала са актуелним проблемима решавања интравентрикуларних и перивентрикуларних хеморагија код превремено рођених беба.
На Институту за неурохирургију у Дебрецину (Мађарска) маја 2010. стекла је сертификат о компетентности извођења вентрикулоскопских операција.
Маја 2010. године је учествовала на Интернационалном workshop-у посвећеном хидроцефалусу у Neuchâtel-у (Швајцарска).
У последњих пет година Др Раичевић је у више наврата боравила у дечјим болницама у Москви што је допринело њеном стручном усавршавању.
Др Мирјана Раичевић активни је учесник на скуповима дечјих хирурга, педијатара, неуролога, неурохирурга, физијатара, како у земљи тако и у иностранству, а редовни је члан EUPSA (EUROPEAN PEDIATRIC SURGEON’S) и ISCoS-a (INTERNATIONAL SPINAL CORD SOCIETY).