Ћирилица / Latinica

Служба за педијатрију

Својом организацијом, кадровима и опремом, центар за педијатрију УДК обавља лечење свих обољења која се јављају у дечијем узрасту.

Дете није што и одрастао пацијент у малом, већ један посебан свет који апсолутно заслужује да све медицинске дисциплине добију и нове субспецијалности како би оправдано носиле префикс дечији. Само мултидисциплинарни приступ сваком пацијенту и свакој болести може постићи максимално позитиван ефекат у лечењу, што подразумева тимски рад и сарадњу. Место болесном детету је под кровом дечије установе.

Центар за педијатрију УДК унапређује и проширује делатности кроз континуирану едукацију кадрова, набавку савремене опреме и праћење савремених достигнућа у области дечије педијатрије.

Амбуланте дечије клинике раде сваког дана пре подне од 7-14 часова, а парним датумима од 00-24 часова. Сви хитни пацијенти који дођу на преглед буду пријмљени како у општој педијатријској амбуланти тако и у хитној служби. Пацијенти који нису заказани, а нису хитни, прегледају се истог дана или се заказују најдаље за један месец.