Српски | Srpski | English

Centar za pedijatriju

3Svojom organizacijom, kadrovima i opremom, centar za pedijatriju UDK obavlja lečenje svih oboljenja koja se javljaju u dečijem uzrastu.

Dete nije što i odrastao pacijent u malom, već jedan poseban svet koji apsolutno zaslužuje da sve medicinske discipline dobiju i nove subspecijalnosti kako bi opravdano nosile prefiks dečiji. Samo multidisciplinarni pristup svakom pacijentu i svakoj bolesti može postići maksimalno pozitivan efekat u lečenju, što podrazumeva timski rad i saradnju. Mesto bolesnom detetu je pod krovom dečije ustanove.

Centar za pedijatriju UDK unapređuje i proširuje delatnosti kroz kontinuiranu edukaciju kadrova, nabavku savremene opreme i praćenje savremenih dostignuća u oblasti dečije pedijatrije.

Ambulante dečije klinike rade svakog dana pre podne od 7-14 časova, a parnim datumima od 00-24 časova. Svi hitni pacijenti koji dođu na pregled budu prijmljeni kako u opštoj pedijatrijskoj ambulanti tako i u hitnoj službi. Pacijenti koji nisu zakazani, a nisu hitni, pregledaju se istog dana ili se zakazuju najdalje za jedan mesec.