Српски | Srpski | English

Podneta prijava odeljenju za visoko tehnološki kriminal zbog lažnog instagram profila

Univerzitetska dečja klinika podnela prijavu Odeljenju za visoko tehnološki kriminal MUP RS zbog uznemiravanja javnosti i radi identifikacije Lažnog INSTAGRAM profila.

Administratorke ovog naloga su navodno medicinske sestre zaposlene u klinici, koje brinu o bolesnoj deci, i putem društvenih mreža obraćaju se humanim ljudima tražeći novčana sredstva za lečenje dece u inostranstvu.

Nakon sprovedene unutrašnje kontrole, utvrđeno je da ni jedna medicinska sestra, zaposlena u Univerzitetskoj dečjoj klinici nema kontakt sa ovom grupom  ni saznanje da ovakav profil postoji.
U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj leče se najmlađi pacijenti iz zemlje i regiona, godišnje se obavi više od 150.000 specijalističkih pregleda i oko 7000 operacija. Svakodnevna borba za živote najmanjih pacijenata, posvećenost,  znanje, humanost i profesionalizam, prioriteti su zaposlenih u ovoj ustanovi i iz tog razloga Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj, najoštrije osuđuje sve neistine koje za cilj imaju da ukaljaju  ugled, dugogodišnju tradiciju i posvećenost zdravstvenih radnika ove klinike!

Univerzitetska dečja klinika