Ћирилица / Latinica

Дани Универзитетске дечје клинике

Центар за хирургију

Завршени су јубиларни Дани Универзитетске дечје клинике, одржани од 11. до 14. децембра 2014. Ове године смо обележили 90 година постојања, рада и посвећености нашој деци (1924-2014).

Дани медицинских сестара и техничара одржани су 11. децембра у Амфитеатру Универзитетске дечје клинике, са рекордним бројем учесника.

Свечаност је почела 12. децембра у склопу Симпозијума “Стремљења и новине у медицини“, у Деканату Медицинског факултета Универзитета у Београду. Отворили су је Проф. др Ђ. Мацут, продекан, Проф. др П. Булат у директор клинике, Проф. др З. Радојичић, а у присуству свечаних званица и пријатеља клинике. Затим је уследило осам сјајних предавања истакнутих професора наше клинике, из различитих области дечје медицине са освртом на најновија достигнућа и наше резултате.

 

Званичан програм Симпозијума, “Иновације и стремљења у педијатријској медицини“, настављен је у сали Сава Центра 12. и 13. децембра. Симпозијуму је присуствовао и уважени Академик, Проф. др Радоје Чоловић, председник Српског лекарског друштва, који је Универзитетској дечјој клиници доделио свечану плакету поводом јубилеја. Учесници су могли чути преко 50 предавања из свих области педијатријске медицине, а званичан програм можете видети ОВДЕ.

Први пут су, у склопу Смпозијума, одржане и Радионице са различитим темама. На Универзитетској дечјој клиници су 14. децембра одржане четири Радионице, а детаљан програм можете видети у склопу програма Симпозијума.

Видимо се и следеће године !!!