Ћирилица / Latinica

Деца која су на лечењу у Дечјој универзитетској клиници у Тиршовој у Београду, добила су 11. децембра, поводом предстојећих празника, новогодишње пакетиће од својих пријатеља – Компаније „Дунав осигурање".

Центар за хирургију

Деца која су на лечењу у Дечјој универзитетској клиници у Тиршовој у Београду, добила су 11. децембра, поводом предстојећих празника, новогодишње пакетиће од својих пријатеља – Компаније „Дунав осигурање“.

Пакетиће са слаткишима и играчкама уручили су им капитен КК „Црвена звезда“ Бранко Лазић, капитен КК „Партизан“ Новица Величковић, директор Дечје универзитетске клинике у Тиршовој Синиша Дучић и директор Дирекције за продају неживотних осигурања у Компанији „Дунав осигурање“ Немања Петровић.

Директор Дирекције за продају неживотних осигурања Компаније „Дунав осигурање“ Немања Петровић рекао је да је Компанија „Дунав“ и ове године реализовала велик број хуманитарних акција и пројеката.

„Свакако да највећу сатисфакцију представљају акције и пројекти који су везани за наше најмлађе. Данас смо овде да малим борцима пожелимо успешан опоравак и заједно са њима прославимо предстојеће празнике. Компанија ‘Дунав осигурање’ је поносна на новостечена пријатељства, а новогодишњи пакетићи су мали знак пажње који им дарујемо у то име“, рекао је Петровић.

Он је захвалио капитенима кошаркашких клубова што су се одазвали позиву да учествују у подели пакетића.

Директор Дечје универзитетске клинике у Тиршовој Синиша Дучић искористио је прилику да захвали Компанији „Дунав осигурање“.

„Компанија ‘Дунав’ нас сваке године обрадује новогодишњим пакетићима. Ове године наша захвалност је двострука: прво што су донели новогодишње пакетиће, а с друге стране што су нам довели два прослављена кошаркаша ‘Црвене звезде’ и ‘Партизана’. Ви не можете да замислите колико се се деца радују овој посети и колико воле спортисте“, рекао је Дучић.

Он је истакао да је ово прва акција овог типа у овој години и додао да је Компанија „Дунав осигурање“ прва започела доделу пакетића, као што су то урадили и прошле године.

Према његовим речима, на Ортопедској клиници у Тиршовој у овом тренутку налази се 31 пацијент, од тога седам оперисаних, пет у предоперативној припреми, док су остали на испитивању.

Капитен КК „Црвена звезда“ Бранко Лазић захвалио је на овом позиву и на могућности да управо он данас буде овде са децом и на овај начин подели с њима новогодишње радости.

Он је истакао да боравак у болници и није баш нека асоцијација на нешто добро, али и додао да особље болнице у Тиршовој води изузетну бригу о деци.

„Оно што ми је драго јесте да људи овде у белим мантилима чине све да деца буду добро и улажу све напоре да се деца што пре врате нормалном животу и грађењу своје будућности.“

Лазић је такође похвалио Компанију „Дунав осигурање“, која, како каже, треба да буде пример свима који жели и могу да помогну.

„Звездин“ кошаркаш је истакао да су он и његов колега Величковић овој деци поред пакетића у којима се налазе слаткиши и играчке спаковали и пуно подршке, много храбрости и још више упорности да изађу на крај са свим тегобама које имају.

„Учинићемо све што је до нас да будемо уз њих и да има дамо подршку“, рекао је Лазић.

Капитен КК Партизан Новица Величковић је такође захвалио Компанији „Дунав осигурање“ на позиву и што су управо њега и Бранка одабрали да овој дечици, која су у болници, пруже подршку.

„Сваки спорт иза себе има много успона и падова, има много повреда. Ми спортисти на дневном нивоу то пролазимо и из тог разлога најбоље знамо да оваквој дечици треба пуно подршке. Желимо да са њима, поред пакетића, поделимо и мало осмеха, и нек знају да ми не одустајемо кад нам је тешко и да и они не треба да одустају већ да буду борци“, рекао је Величковић.

Он је истакао и то да ће се и у будућности увек одазвати на овако лепе акције.

Међу децом која су добила пакетиће био је и Матија Јокић, који је рекао да му се поклон допада и да га је посебно изненадило и обрадовало што су пакетиће делили наши прослављени кошаркаши.

1 1 1