Ћирилица / Latinica

Дипломате за децу – одржан Хуманитарни фудбалски турнир „Diplomats 4 Children“

Центар за хирургију

На спортским теренима Завода за спорт и медицину спорта у Косутњаку, у суботу је одржан други хуманитарни фудбалски турнир „Дипломатс 4 Цхилдрен„.

Поред фудбалских мечева,  организован је и  пратећи програм за посетиоце и децу и добра забава за све који су тог дана досли  да подрже манифестацију на теренима у Кошутњаку.

На овогодисњем турниру уцествовала су  бројна дипломатска представништа али и друге вазне Институције.

Циљ турнира „Дипломатс 4 Цхилдрен“ је прикупљање помоћи за најугроженије. Ове године прикупљала су  се средства, уз помоћ свих такмичара и посетилаца, за Одељење за хематологију и онкологију Универзитетске дечје клинике у Тиршовој.

Директор Универзитетске дечје клинике др Синиша Дучић, обратио се присутнима и захвалио на овом хуманом гесту и том приликом додао да се у УДК леце најмладји пацијенти из земље и региона.

„А хуманитарне акције као сто је и овај несвакидасњи турнир,  као и константно улагање и Министартва здравља и Владе Србије у реконструкцију, доказују  да се сви зеједно трудимо да наси мали пацијенти имају најбоље услове лецења и здравствене неге“ закљуцио је Дучић.

Добро расположење и породична атмосфера, обележили су овај турнир а Чланови Мисије ОЕБС-а припремили су пратећи програм: фудбал са малим головима, бадминтон, пикадо и друго.

Организатори турнира су Амбасада Пољске и Амбасада Словачке у сарадњи са Министарством омладине и спорта Србије.

 

1 (2)       1 (1)                   1 (3)