Ћирилица / Latinica

Поднета пријава одељењу за високо технолошки криминал због лажног инстаграм профила

Центар за хирургију

Универзитетска дечја клиника поднела пријаву Одељењу за високо технолошки криминал МУП РС због узнемиравања јавности и ради идентификације Лажног ИНСТАГРАМ профила.

Администраторке овог налога су наводно медицинске сестре запослене у клиници, које брину о болесној деци, и путем друштвених мрежа обраћају се хуманим људима тражећи новчана средства за лечење деце у иностранству.

Након спроведене унутрашње контроле, утврђено је да ни једна медицинска сестра, запослена у Универзитетској дечјој клиници нема контакт са овом групом  ни сазнање да овакав профил постоји.
У Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој лече се најмлађи пацијенти из земље и региона, годишње се обави више од 150.000 специјалистичких прегледа и око 7000 операција. Свакодневна борба за животе најмањих пацијената, посвећеност,  знање, хуманост и професионализам, приоритети су запослених у овој установи и из тог разлога Универзитетска дечја клиника у Тиршовој, најоштрије осуђује све неистине које за циљ имају да укаљају  углед, дугогодишњу традицију и посвећеност здравствених радника ове клинике!

Универзитетска дечја клиника