Ћирилица / Latinica

Медицинска документација

Центар за хирургију

opsta

Припрема за долазак на Универзитетску дечју клинику

Код куће напишите подсетник
Код куће напишите сва питања која бисте питали Вашег лекара. Не заборавите да питате за извештаје који су Вам потребни за педијатра или за школу Вашег детета.

Сакупите све информације
Ви сте активни и незаменљиви партнер у лечењу Вашег детета. Информације и запажања које добијемо од Вас, али и подаци из претходне медицинске документације су нам најбитнији у процесу дијагностиковања и лечења Ваших малишана, нарочито ако је у питању комплексни здравствени проблем. Из ових разлога, неопходно је на преглед понети претходну медицинску документацију, списак лекова које Ваше дете користи, као и њихове дозе.

Дођите на преглед у заказано време
Приликом планирања доласка на клинику, рачунајте и на гужву у саобраћају и на проблем паркирања. Такође, око 10 – 15 минута Вам је потребо да се пријавите на шалтеру.

Нажалост, у неким ситуацијама се дешава да преглед Вашег детета не буде у заказаном термину тог дана, већ да касни. Уколико морате да сачекате Вашег лекара, због неког хитног случаја, молимо Вас да будете стрпљиви. Сетите се да би и Ваше дете добило исту хитну медицинску негу уколико би се оно нашло у истој ситуацији.

По завршеном прегледу
Након обављеног прегледа, било би добро да имате бројеве телефона путем којих можете контактирати Вашег лекара, као и број телефона на који можете заказати контролни преглед. Пре излазка из ординације, требало би да имате заказан датум за контролни преглед, уколико је Ваш лекар проценио да за тим има потребе.