Ћирилица / Latinica

Посете проф. др Саксене Универзитатској дечјој клиници

Центар за хирургију

На Универзитетској дечјој клиници боравио је дечји хирург Проф др Amulya Saxena, запослен у Chelsea and Westminster NHS Foundation Trust i Imperijal koledžu u Londonu.

Професор Saxena је експерт у хируршком лечењу урођених и комплексних мана новорођенчади као и у извођењу сложених абдоминалних и торакалних операција у деце, операција деформитета зида грудног коша, тумора, васкуларних и лимфатичних аномалија. Један је од водећих лекара у области минимално инвазивног приступа (лапароскопије и ендоскопије) у деце, те из ове области држи предавања и обуку шриом света.

Одржао је преко 350 предавања, аутор је 120 радова, написао је преко 65 поглавља у књигама и организатор је преко 40 конгреса, семинара и едукативних курсева. Активан је члан Британског удружења дечјих хирурга (БАПС), Британског удружења дечјих ендоскопских хирурга (БАПЕС), Европског удружења дечјих хирурга (ЕУПСА), Међународне педијатријске ендохируршке групе (ИПЕГ) и Европског удружења за дечју ендоскопску хирургију (ЕСПЕС).

Током боравка на нашој клиници професор Саxена је одржао предавање из области лапароскопских и торакоскопских интервенција, а након тога је оперисао одојче са урођеном аномалијом дебелог црева минимално инвазивним приступом. С обзиром да се овај начин оперативног лечења не спроводи у Србији, посета је била изузетно корисна не само за пацијента већ и за обуку наших лекара.

У плану је даља сарадња са овим изузетним стручњака у циљу буке младих кадрова и увођења сложених ендоскопских операција у рутинску праксу на нашој клиници.

 

Захваљујемо се агенцији ФлyФлy травел јер је донрајући смештај за уваженог госта помогла посету.