Ћирилица / Latinica

Његова Светост Патријарх српски Г-дин Иринеј и г-ђа Ребека Мекдоналд у посети Тиршовој

Центар за хирургију

spcДана 20.04.2017., наша Клиника је имала част да угости Његову Светост Патријарха српког Г-дина Иринеја и г-ђу Ребеку Мекдоналд, донатора и великог хуманисту српског порекла, из Канаде. Разлог посете је био уручење донације од 34.000 евра Одељењу за хемодијализу и трансплантацију за куповину ултразвука, као и жеља г-ђе Мекдоналд  да се упозна са радом наше Клинике, која и поред отежавајућих услова економске кризе успева да оствари своју хуману улогу у лечењу најмлађих пацијената, како у Србији, тако и у окружењу.

Упознавши се са проблемима везаним за рад Клинике, Патријарх Иринеј се, у фебруару ове године, у оквиру своје редовне пастирске посете Канади, сусрео, између осталих, и са успешном пословном женом г-ђом Мекдоналд, која је, том приликом, изразила жељу да помогне нашој установи.

У одсуству директора, проф. др Зорана Радојичића, домаћини ове значајне посете су били др Горан Вукомановић, доц. др Горан Чутурило, главна сестра Клинике, Милица Павићевић и др Тања Бајић, која је координирала сарадњу између Клинике и Српске православне цркве. Посетивши између осталих и Одељење за хемодијализу и трансплантацију, г-ђа Мекдоналд је, у разговору са домаћинима, нагласила да жели да се упозна са акутним проблемима и дугорочним стратешким циљевима како би се постигао континуитет у донацији средстава за нашу установу.

Ова посета представља пример очигледне плодотворне сарадње између Клинике и Српске православне цркве, на челу са Патријархом Иринејом, коме још једном изражавамо велику захвалност на разумевању и несебичном залагању, како би се услови рада на нашој Клиници што више побољшали.

Прочитајте вест у саопштењу СПЦ на линку http://www.spc.rs/sr/donatorska_poseta_patrijarha_irineja_rebeke_mekdonald_univerzitetskoj_dechjoj_bolnici_u_tirshovoj