Ћирилица / Latinica

27.10.2016. – Дани УДК 2016. – програм за сестре и техничаре

Центар за хирургију

Програмом за сестре и техничаре отоврени су овогодишњи, 36. Дани Универзитетске дечје клинике.
„Сестре и техничари имају значајан удео у спровођењу терапије и нези деце, али хоћу данас да истакнем колико је важна ваша улога у томе да се породица и дете осећају добродошлим у нашим институцијама. Атмосфера на одељењима и амбулантама и љубазност су лековити колико и добра дијагностика и лечење.“ истакао је отварајући скуп, проф. др Зоран Радојичић, директор Универзитетске дечје клинике.
Професор Радојичић поздравио је проф. Јањић и проф. Лукача, доајене дечје хирургије који су својим присуством увеличали данашњи скуп.
Главна сестра Универзитетске дечје клинике, Милица Павићевић нагласила је улагање у образовање сестара и техничара на Дечјој клиници: „У последње три године смо подржали високо школовање 73 сестре и сада је четвртина наших сестара са Вишом и Високом школом, едукација осталих сестара које су то желеле се наставља.“
Софија Алијевић, главна сестра за едукацију је рекла да је рад сестара и техничара препознат и кроз Повељу „Чувари живота“ коју су ове године добиле две сестре наше клинике, Славица Буљандрић и Љиљана Боживић као и Јединица интензивног неонаталног лечења.
Скуп је отоврен наступом хора ОШ „Милан Ракић“ у коме наступа неколико наших пацијената.
Фотографије скупа можете погледати на на следећем линку: https://www.facebook.com/tirsova/photos/?tab=album&album_id=1511194835562392
Видимо се сутра у Сава Центру на стручном скупу за лекаре.