Ћирилица / Latinica

16.12.2016. – Посета делегације Амбасаде Пољске

Центар за хирургију

Данас је Универзитетску дечју клинику посетио заменик амбасадора Пољске у Србији Андреј Кинђук.
Делегација Амбасаде Пољске предвођен замеником амбасадора у посету Клиници је дошла након донације коју је Амбасада Пољске одобрила Универзитетској дечјој клиници. Више о пројекту можете погледати на следећем линку: http://tirsova.rs/lat/projekti/
Овом приликом господин Кинђук је истакао сарадњу са Клиником у Тиршовој као веома успешну и додао: “Верујем да ћемо сарађивати у годинама које долазе, како кроз наш програм донација, тако и развијањем сарадње ваше институције са пољским колегама.”
Заменика амбасадора је дочекао проф. др Зоран Радојичић, директор Универзитетске дечје клинике који се захвалио на донацији и истакао: “Сарадња пољске и српске медицине има дугу традицију, па је због тога још и значајнија ова донација. Пољска амбасада се придружила клубу пријатеља Тиршове како бисмо заједно унапређивали услове лечења најтеже болесне деце из Србије и региона.”
Након састанка годподин Кинђук и проф. Радојичић обишли су Амбуланту пулмологије и Одељење алегологије и пулмологије и са лекарима разговарали о значају набављених апарата.

?

?

?

?