Ћирилица / Latinica

12.12.2016. – НОВИ АСПИРАТОРИ ЗА ОПЕРАЦИОНИ БЛОК УНИВЕРЗИТЕТСКЕ ДЕЧИЈЕ КЛИНИКЕ У ТИРШОВОЈ

Центар за хирургију

mcdonald

Београд, 12. децембар 2016 – Током месеца новембра, у свим МцДоналдс ресторанима у Србији у „хуманитарним касица“ је прикупљан новац за Универзитетску дечију клинику у Тиршовој. Такође у недељи од 20. до 27. новембра као подршка Светском дану детета издвајано је по 10,00 динара од сваког продатог Хаппy Меал-а.

Прикупљено је укупно 580.000,00 динара и од тих средстава ће бити купљена два аспиратора за операциони блок клинике. Аспиратоти служе за усисавање крви и излучевина током сваке операције. Операциони блок клинике има 6 операционих сала и годишње уради 7000 операција код деце, од рођења до 18 године, из целе Србије и региона.

„Веома нам је драго што смо могли да помогнемо и обезбедимо два нова аспиратора који ће олакшати рад лекара у Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој. МцДоналдс ће наставити и убудуће да подржава институције и организације којима је помоћ неопходна како би што лакше превазишли све изазове са којима се суочавају“ рекао је Веселин Јанићијевић, директор компаније МцДоналд’с у Србији.

“МцДоналдс је препознатљив у свету као компанија која развија програме донатроства и друштвено је одговрна. Нама, као једној од најзначајнијих медицинских институција у земљи, од изузетног је значаја партнерство са компанијама. Свуда у свету се институције од јавног значаја, попут Тиршове, финансирају из буџета, али се развијају тако што их подржавају компаније и појединци. Хвала на донацији и надам се да је ово почетак дугорочног партнерства.” проф. др Зоран Радојичић, директор Универзитетске дечје клинике у Тиршовој