Ћирилица / Latinica

21.10.2017. – ДАНИ УНИВЕРЗИТЕТСКЕ ДЕЧЈЕ КЛИНИКЕ 2017. – ПРОГРАМ ЗА ЛЕКАРЕ

Центар за хирургију

Дани Универзитетске дечје клинике

Дани Универзитетске дечје клинике у Тиршовој одржани су у Сава центру 19. и 20. октобра. Овај традиционални стручни скуп окупио је око 600 дечјих лекара из Србије и региона.

Отварајући скуп, проф. др Зоран Радојичић, директор Универзитетске дечје клинике у Тиршовој, подсетио је да су стручњаци клинике фокусирани на лечење на највишем нивоу, едукацију младих лекара, будућих педијатара и дечјих хирурга, и научноистраживачки рад у свим областима дечје медицине и додао: „Немам никакву дилему да сте ви, педијатри и дечји хирурзи из домова здравља и болница широм региона наши најважнији савезници у борби за унапређење дечје медицине и лечење сваког детета. Јаки смо онолико колико можемо да се ослонимо једни на друге.”

Професор Радојичић је поднео извештај о томе шта је до сада уређено у Тиршовој и изнео планове за даљи развој дечје медицине.

Овј скуп је вид научног и стручног умрежавања и ове године основни програм био је базиран на савременим светским препорукама, али и контроверзама и дилемама из рутинске педијатријске и хируршке праксе.

Интересантно је било предавања проф. др Едварда Кајлија из чувене „Греат Ормонд Стреет” болнице из Лондона који је говорио о хируршком лечењу урођених мана једњака. Новина на скупу је била и сесија „Дечја медицина и друштво” чији је циљ боље информисање педијатара и дечјих хирурга о легислативи која регулише њихов рад. Сваки од учесника могао је и да се одлучи за једну или две од четири радионице које су кроз интерактиван приступ нудиле унапређење практичних вештина из области педијатријске пулмологије, кардиологије, нефрологије и развојне педијатрије.

cof

dav

dav

mde

cof

cof

cof

cof

cof

dav

dav

mde

cof

cof

cof

dav

dav

dav