Ћирилица / Latinica

16.2.2018. – Посета председнице Владе Србије

Центар за хирургију

У изградњу Тиршове 2 биће уложено 54 милиона евра из кредита Развојне банке Савета Европе, изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић.
Она је са министром здравља Златибором Лончаром и директором Универзитетске дечје клинике у Тиршовој Зораном Радојичићем обишла радове на обнови Универзитетске дечје клинике.

Како је рекла за обнову фасаде, промену прозора и врата, али и набавку најсавременијих апарата у Тиршову уложено је седам милиона евра.
Влада Србије и Београд, како је рекла, још разматрају где би била најбоља локација за изградњу новог објекта- Тиршову 2.

Брнабић је подсетила да је Тиршова важна за Београд, Србију, али и регион, те да се у тој установи лече деца из Србије, Македоније, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Приштине. Даћемо све од себе да убрзамо радове и да они буду завршени у року – рекла је Брнабић.

Директор Тиршове Зоран Радојичић рекао је да је набављено осам апарата као први део тендера који ће бити реализован, а да ће бити набављено 115 апарата који ће осавременити рад клинике.
Министар Лончар је нагласио да је улагањем више од пет милиона евра у набавку апарата бити решено питање опреме за Тиршову која ће у наредних седам година моћи да функционише по светским стандардима.

Посебно је поносан, како је рекао, што је у Тиршовој на специјализацији 100 младих лекара из области педијатрије и дечје хирургије, те да је то гарант да ће у будућности имати ко да лечи децу.