Ћирилица / Latinica

Универзитетска дечја клиника добила сертификат о акредитацији на максималних седам година

Центар за хирургију

Универзитетска дечја клиника акредитована је на максималних седам година што је још једна потврда дуге традиције клинике али и унапређења  стандарда, подизања  нивоа квалитета рада и услова  лечења деце.

Том приликом Директор Универзитетске дечје клинике, доц. др Синиша Дучич, захвалио се свима који су учествовали у процесу акредитације и додао да је овај успех још један доказ тимског рада и заслуга свих запослених у клиници.

„Стручност у лечењу и нези је оно чему стално тежимо како би се наши мали пацијенти и њихови родитељи осећали сигурно и имали најбоље услове који иду у корак са великим Европским центрима. Посебно се захваљујем др Тањи Бајић и вмс Софији Куртовић које су координисале стручним тимовима за акредитацију на истрајности да се процес успешно приведе крају , истиче директор доц. др Дучић.

Господин Владимир Арсеновић, в.д. директора Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, свечано је уручио сертификат о акредитацији директору Универзитетске дечје клинике и том приликом истакао да је наша клиника сасвим оправдано добила статус акредитоване установе на седам година.

„Овај сертификат уједно обавезује све запослене да стално унапређују квалитет пружених услуга пацијентима и сигуран сам да ће клиника наставити овим путем“,  рекао је Арсеновић.

Проф. др Душан Шћепановић, председник Управног одбора клинике, изразио је увереност да ће клиника наставити овим путем и нагласио да за добро управљање клиником није довољан само Управни одбор већ да је најважнији тимски рад свих чланова колектива без кога овај резултат не би био могућ.

komisija

Проф. др  Душан Шћепановић – председник Управног одбора клинике, Владимир Арсеновић – в.д. директора Агенције за акредитацију здравствених установа Србије, Доц. др Синиша Дучић – директор Универзитетске дечје клинике (са лева на десно)

ducic

Званична додела сертификата о акредитацији Универзитетске дечје клинике

svi

Др Тања Бајић и виша медицинска сестра Софија Куртовић су предводиле и координисале све тимове у процесу акредитације