Ћирилица / Latinica

19.12.2016. – Посета гувернера Централне европске бакне Тиршовој

Центар за хирургију

Данас је Универзитетску дечју килинику у Тиршовој посетио Ролф Венцел, гувернер Централне европске банке са сарадницима. Састанку је присуствовала и делегација Амбасаде Норвешке у Србији као и представници Владе Србије.

Проф др Зоран Радојичић, директор Тиршове, упознао је гувернера Венцела и сараднике са даљим плановима и изазовима пројекта Тиршове 2, изградње нове зграде дечје болнице и повео ову важну делегацију у обилазак Дечје клинике како би се упознали са начином на који клиника функционише као и условима у којима се деча лече.

Овом приликом проф. Радојичић је захвалио гувернеру и изразио задовољство због чињенице да смо веома близу коначног договора који ће за исход имати нову дечју болницу са амбулантама прилагођеним малишанима, модерним операционим салама, савременим дијагностичким центром и интензивним негама у којима родитељ може да проводи време са својим тешко болесним дететом и тако допринесе опоравку детета.

Раније данас премијер Вучић је истакао да преговори везани за Тиршову 2, изградњу нове дечје болнице трају већ неко време и д аће ускоро бити обезбеђен новац.

guverner1

фотографије: Горан Сивацки