Ћирилица / Latinica

24.1.2018. – Чувени хирург из Лондона шести пут у Тиршовој

Центар за хирургију

Чувени хирург, др Мартин Костолни из Грејт Ормонд стрит болнице у Лондону, посетио Универзитетску дечју клинику по шести пут и са нашим кардиохируршким тимом оперисао троје деце са тешким урођеним срчаним манама.
Костолни је похвалио кардиохируршки тим у Тиршовој и нагласио да су веома уигран тим, да раде велики број операција са добрим резултатима.
Малишани узраста 2, 4 и 6 година се добро опорављају, а проф. др Зоран Радојичић, директор Универзитетске дечје клинике, истиче предности доласка страних стручњака у наше болнице:
“Наши пацијенти добију најбиље лечење и за најтежа стања не одлазе у иностранство, млади лекари имају прилику да уче од најбољих светских стручњака, а није занемарљиво ни то да је овакав вид сарадње економски ислпатив за наш здравсвени систем. Морам још једном да похвалим сјајан тим кардиохирургије у Тиршовој, и захвалим др Костолнију. Настављамо сарадњу на добробит наших пацијената.”

Проф. др Слободан Илић, начелник Службе кардиохиругије објаснијо је комплексност изведених захвата и додао: “Метода коју професор Костолни примењује је у овом тренутку најбоља, нема аниконкулантне терапије, резултати су одлични у смислу функционалног статуса пацијента”

Више информација на: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:707842-Britanski-lekar-operisao-troje-dece-sa-teskim-srcanim-manama-u-Tirsovoj

IMG_0595 IMG_0598

cof

cof