Ћирилица / Latinica

3.11.2017. – Почела обнова фасаде на Дечјој клиници у Тиршoвој

Центар за хирургију

Од оснивања, пре више од 90 година, Дечја клиника у Тиршовој никада није затворила врата за своје пацијенте. Годишње, у тој установи буде обављено око 7.000 операција, а на преглед дође више од 150.000 деце. Зграда у којој се лечи толико малих пацијената је стара и руинирана, али од пролећа, то више неће бити тако.

„Ово је важан дан за Клинику у Тиршовој јер после три године рада почињу радови на обнови фасаде. Планирано је да они трају три месеца а Влада Србије је за ту сврху издвојила око 450.000 евра. Међутим, клиника ће упркос радовима и даље радити, јер се многе ствари, прегледи и операције могу обављати једино овде“, каже за РТС Зоран Радојичић, директор Дечје клинике у Тиршовој.

„Наравно да ће то бити јако компликовано, али ми смо спремни за то“, наводи доктор Радојичић и додаје да ће лекари на клиници и даље бити дежурни и да ће се трудити да ради као и у претходном периоду.

„Веома је важно и што родитељи деце која су наши пацијенти имају разумевања за ове радове и ми смо им упутили писмо где објашњавамо где радимо и шта тачно радимо“, каже Радојичић.

Радојичић подсећа да се фасада у клиници у Тиршовој била обрушила, али додаје да се сада ради како се таква ситуација никад више не би поновила.

„Иначе, пред Тиршовом је набавка више од 100 нових апарата и реконструкција амбуланти“, каже директор Дечје клинике.

„Иза свега тога стоје Министарства грађевине и здравља, Канцеларија за управљање јавним улагањима јер ми преко три године заједнички радимо и ево први резултати стижу“, истиче доктор Радојичић.

Извор: РТС