Ћирилица / Latinica

3.9.2016. – Саопштење за јавност

Центар за хирургију

Саопштење за јавност
НОВА ЗГРАДА ЗА ТИРШОВУ
Београд, 3.9.2016.
Министар здравља, асс. др Златибор Лончар изјавио је јуче да је један од приоритета Владе Србије пројекат “Тиршова 2” тј. изградња додатне зграде Универзитетске дечје клинике.
“Последњих годину дана Влада Србије, Министарство здравља и Управа Клинике у Тиршовој улажу напоре да се инвестиција у нову зграду болнице испланира одговорно и да нова зграда задовољи све потребе за високоспецијализованим лечењем најтеже болесне деце из целе Србије и региона.” рекао је проф. др Зоран Радојичић, директор Универзитетске дечје клинике у Тиршовој.
За Тиршову нова зграда значи да ће интензивна нега, у којој се лекарски тим у сваком моменту бори за десет дечјих живота, добити адекватан простор између инкубатора и кревета како би се пружила терапију у складу са савременм светским стандардима и собе у којима родитељи могу да проведе време са својом тешко болесном децом. Капацитети це бити просерени најсавременијим операционим салама до којих децу воде родитељи који им “чувају страх” док анестезија не почне да делује. А биће омогућено и покретање услуга лечења стања и болести због којих сада деца одлазе на лечење у иностранство.
“Лекари из целе земље своју специјализацију стичу у Тиршовој, радећи раме уз раме са искусним професорима Медицинског факултета у Београду. Изградњом додатне зграде добићемо још квалитетнију обуку младих педијатара и дечијих хирурга.” задовољно истиче проф. Радојичић
Универзитетска дечја клиника у Тиршовој је једна од најзначајнијих медицинских институција у земљи са традицијом дугом преко 90 година. Клиника у Тиршовој пружа високоспецијализоване медицинске услуге у свим областима дечје медицине за децу од рођења до 18 год. На Клиници се годиншње обави 150 000 специјалистичких прегледа и 7000 операција од којих је 200 кардиохируршких.