Ћирилица / Latinica

Психолошка припрема за операцију

Центар за хирургију

Универзитетска дечја клиника нуди нову услугу за малишане којима је заказана хируршка интервенција на нашој клиници: психолошку припрему детета за операцију.

Психолози ће разговарати са дететом и родитељима како би им помогли да боље каналишу страхове деце, понудили добре технике излажења на крај са овом стресном ситуацијом и упознали породицу са успешним начинима релаксације.

Нудимо одговоре на питања: Жашто су чике маскиране? Зашто мама не може са мном? Да ли ће да ме боли? Шта ако се пробудим током операције? Кад могу да видим маму и тату?

Упознавање детета са искуством које следи у складу са узрастом и прилагођено потребама и специфичностима сваког детета има вишетруке позитивне ефекте. Показало се да добра преоперативна припрема у коју су укључени анестезиолог, хирург и психолог, смањује количину анестезије, смањује број дана који су потребни за опоравак, позитивно утиче да се предупреде трауматске реакције итд.

Психолошка преоперативна припрема се заказује на хируршком шалтеру у приземљу клинике или на број 011 20 60 620. За све информације можете се обратити и мејлом на irena.koricanac@udk.bg.ac.rs