Ћирилица / Latinica

Наука у Тиршовој

Центар за хирургију

nauka-768x432

Универзитетска дечја клиника (УДК) је установа терцијарног нивоа збрињавања деце са здравственим проблемима из свих области педијатрије и дечје хирургије.

Поред тога, УДК има развијену научноистраживачку делатност која је базирана на опредељњу менаџмента и запослених да практицирају медицину засновану на научним доказима, те на чврстој вези Клинике са Медицинским факултетом Универзитета у Београду.

Служба за научноистраживачки рад се бави промоцијом истраживања, повезивања истраживача и публиковања.

Будите члан Клуба науке УДК!

На овим страницама можете пронаћи:


ЧАСОПИС ПЕДИЈАТРИЈА И ДЕЧЈА ХИРУРГИЈА

Педијатрија и дечја хирургија је интернационални, open acces, рецензирани часопис који публикује оригиналне радове, прегледе литературе, приказе случајева, експертска мишљења која у основи подлежу важећим стандардима у лечењу, праћењу и клиничком исходу болести код одојчади, деце и адолесцената. Часопис наставља да негује традицију квалитетне здравствене заштите у Универзитетској дечјој Клиници у Београду. Њиме желимо да допринесемо даљем унапређењу наше праксе, истраживања и образовања и направимо платформу за повезивање стручњака у области педијатрије и дечје хирургије у Србији и свету.

Педијатрија и дечја хирургија објављује:

   • Оригиналне научне радове
   • Прегледне чланке
   • Приказе случајева
   • Мишљења експерата
   • Писма уредништву

Сви објављени чланци биће трајно доступни онлине без плаћања и регистрације. Издања се објављују једном годишње.

Пријава радова и важећа упутства за писање радова налазе се на следећем линку.

____________________________

НАЈАВА: Поштоване колеге позовамо вас на Курс из клиничке генетике који ће бити одржан 26.1.2018. на Универзитетској дечјој клиници.

Порграм и випе ниформација погледајте овде